Veel gestelde vragen over MemoMedic

Hoe gebruik ik MemoMedic als medicijnwekker?
MemoMedic werkt volgens het smartphone besturingssysteem. Van alle medicijnen die u nu reeds gebruikt en telkens als u†nieuwe†ontvangt, voert u†de voorraad en de gebruiksvoorschriften in de App in. Zodra het tijd is om een medicijn in te nemen/gebruiken, krijgt u een signaal. Met een simpele klik bevestigt u de inname van het medicijn. MemoMedic bewaakt automatisch de voorraad.†Zet voor een optimale werking van de medicijnwekker het geluid van de MemoMedic App op maximaal. †

Hoef ik voor herhaalrecepten niet meer naar de huisarts?
Voor een medisch advies, behandeling en resultaat/toetsing van uw medicatie dient u uiteraard uw arts te consulteren.†Gaat het om herhaalrecepten of chronische medicatie, dan kan MemoMedic het bestelproces makkelijker, sneller en efficiŽnter maken.

Hoe werkt het aanvragen van herhaalrecepten?
MemoMedic werkt tevens†als medicijnvoorraadbeheerder. De App waarschuwt u 14 dagen voor uw voorraad op is en zet automatisch een aanvraag†voor een nieuw herhaalrecept klaar. Deze†kunt u†met een simpele klik per mail naar uw huisarts versturen.†Uw eigen apotheek krijgt een afschrift van deze aanvraag. Zodra uw medicatie klaar ligt, ontvangt u van uw apotheek een bericht op uw smartphone.†Met MemoMedic kunt u meerdere geneesmiddelen synchroniseren. Op die manier kunt u in ťťn keer bij uw arts nieuwe recepten†aanvragen en deze†bij uw apotheek†ophalen.

Hoe leg ik via MemoMedic contact met mijn arts en apotheek?
Voor de automatische bestelprocedure dient u eenmalig de namen en emailadressen van zowel uw huisarts als uw huisapotheek in de rubriek NAW-gegevens†in te vullen. De App zet automatisch een aanvraag voor een herhaalrecept†aan uw†huisarts en apotheek voor u klaar. Zodra u op 'verzend' klikt, wordt uw aanvraag per email verzonden.

Kan ik altijd alle functies binnen de MemoMedic app (blijven) gebruiken?
Alle functies van de MemoMedic App Ė medicijnwekker, voorraadbeheer en Persoonlijk Medisch Dossier - kunnen vanaf het begin volledig worden gebruikt.†Voor de medicijnbestelfunctie dient uw apotheek aangesloten te zijn bij MemoMedic.

Waarom is een Persoonlijk Medisch Dossier belangrijk?
Uw huisarts kan u helaas niet onder Šlle omstandigheden of op ťlke plek†de medische hulp bieden die u op bepaalde momenten nodig heeft.†Komt u bij een andere†arts of zorgverlener terecht, dan moet deze heel snel weten welke medicijnen u gebruikt, voor welke medicijnen u eventueel allergisch bent,† welke contra-indicaties u heeft (ziektebeelden waarbij bepaalde geneesmiddelen niet gebruikt mogen worden) en welke recente laboratoriumwaarden er bij u zijn vastgesteld.†Dankzij MemoMedic heeft u deze informatie direct ter beschikking of kunt u deze via uw Smartphone naar de betreffende zorgverlener mailen.

Hoe actueel is mijn dossier?


MemoMedic stelt u in staat om zelf uw medicatie en uw medische gegevens op te slaan. Zijn er wijzigingen in uw†medicatie of zijn er nieuwe labwaarden gemeten, voeg deze dan altijd direct toe aan uw MemoMedic App. Daarmee houdt u zelf uw dossier actueel.

Is mijn privacy gewaarborgd?


Met de MemoMedic App bent ķ degene die beslist met wie u uw medische gegevens deelt. Alle medische informatie staat immers uitsluitend in uw persoonlijke smartphone.

Werkt MemoMedic ook in het buitenland?

Ja, de Memo Medic App werkt ook in het buitenland.

Wat moet ik doen als ik wissel van telefoonprovider of als ik een nieuwe smartphone koop?

Het wisselen van een provider heeft geen invloed op de App. Wel van invloed is het wisselen van telefoon. Daarom is het noodzakelijk om een back-up te maken en die op de nieuwe telefoon te installeren. Dit werkt alleen bij aankoop van een smartphone van hetzelfde merk. Bij het veranderen van OS platform, bijv. van Samsung (Android) naar iPhone moet de App opnieuw worden aangeschaft. Alle gegevens en instellingen moeten dan opnieuw worden ingevoerd.

Hoe maak ik een backup
Vůůr u wisselt van telefoonprovider of vůůr u een nieuwe smartphone koopt (al dan niet voorzien van een ander besturingssysteem) of nadat u uw medisch dossier heeft bijgewerkt is het aan te bevelen om uw medisch dossier naar uw eigen email adres te versturen. Dit is uw back-up. Aan de hand van deze gegevens kunt u na verandering van telefoon of anderszins uw medisch dossier opnieuw invoeren.
Van uw medicijnlijst met innamemomenten is in deze versie nog geen back-up te maken. Deze mogelijkheid volgt in een update.

Welke organisatie zit er achter MemoMedic?

MemoMedic is ontwikkeld door Haion BV naar†idee en onder regie van†een zelfstandig apotheker. 
Hij ziet dagelijks wat de gevolgen zijn van†slechte therapietrouw. MemoMedic beoogt een efficiŽnter en intensiever contact tussen patiŽnt, huisarts en†apotheek. Doel is dat patiŽnten bewuster hun medicatie innemen, er minder verspilling plaatsvindt†en het nabestellen†van chronische geneesmiddelen met MemoMedic eenvoudiger geregeld kan worden.†Ook het altijd en overal, dus zelfs in het buitenland,†ter beschikking hebben van een actueel Persoonlijk Medisch Dossier, biedt grote voordelen voor smartphonegebruikers, artsen en apotheken.