Waarom MemoMedic?††
Medicijnen consequent innemen, is van groot belang. Te veel mensen gebruiken hun medicatie te laat, onvolledig of zelfs helemaal niet. Met als resultaat geen optimaal behandelresultaat en zelfs risico's voor de gezondheid. Bovendien is er sprake van geldverspilling.†Slechte medicijninname is een grote zorg voor artsen en apothekers die op deze manier geen goed beeld krijgen van het effect van de medicatie. MemoMedic helpt de therapietrouw te verbeteren.Veel mensen willen zelf, altijd en overal, dus ook in het buitenland, kunnen beschikken over hun essentiŽle medische gegevens. MemoMedic biedt hiervoor de oplossing met een Persoonlijk Medisch Dossier.†Hierin kunnen alle belangrijke gegevens worden opgeslagen over gezondheid, medicatie en eventuele bijzonderheden/allergieŽn/contra-indicaties/labwaarden. Dit is veilig en betrouwbaar. 


Met MemoMedic bent u dus niet langer afhankelijk van het wel of niet tot stand komen van een landelijk en/of regionaal patiŽntendossier. U bent degene die bepaalt wie er inzage krijgt in uw dossier. Met een druk op de knop kunt u uw dossier mailen naar een zorgverlener van UW keuze.


Wat doet MemoMedic?
De MemoMedic app is uw Personal Assistent op gebied van medicatie. Hij signaleert wanneer medicijnen moeten worden gebruikt.†Tot 3x toe krijgt u automatisch een herinnering.†De App†houdt uw geneesmiddelvoorraad bij en biedt de mogelijkheid om de voorraden, bij gebruik van meerdere geneesmiddelen, te synchroniseren.†Op die manier kunt u alles in een keer bij uw eigen apotheek ophalen. De App geeft een seintje als de voorraad ten einde loopt en zet automatisch een nieuwe aanvraag voor een herhaalrecept bij huisarts en vaste apotheek klaar. Deze kan†met een simpele klik vanuit de smartphone naar huisarts en apotheek†worden verzonden.†

In uw MemoMedic Persoonlijk Medisch Dossier kunnen alle essentiŽle gegevens worden opgeslagen over uw gezondheid, medicatie en eventuele bijzonderheden/allergieŽn/contra-indicaties. Dit is veilig en betrouwbaar.


Wat betekent MemoMedic voor u?
De†App is een†extra hulpmiddel voor een betere†medicijninname. MemoMedic doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u de voorgeschreven therapie trouw volgt en niet plotseling zonder medicijnen komt te zitten. Gebeurt dit onverhoopt wel, bijvoorbeeld op reis, dan weet u precies wat u slikt en wat de status is van uw therapie. Dankzij uw Persoonlijk Medisch Dossier heeft u essentiŽle medische informatie bij de hand in geval u plotseling een andere arts of apotheek moet raadplegen.

MemoMedic is ontwikkeld†vanuit de apotheekpraktijk voor iedereen die:

  • chronisch medicijnen gebruikt
  • tijdelijk medicatie inneemt, zoals antibioticakuren
  • zín eigen Medisch Dossier bij de hand wil hebben.
Download hier de MemoMedic App!